Selecteer een pagina

over ons & onze samenwerkingen

utrechtse munt kaas

De Utrechtse Munt Kaas word gemaakt van melk geproduceerd door de koeien van Aleid Blitterswijk uit Werkhoven, vlak onder de rook van de stad Utrecht. Veel lokaler word het niet!!

100% Lokaal

eerlijk

smaakvol

Eerlijke kaas, eerlijk verhaal en vooral lokaal. Goede producten zonder poespas gemaakt en bedacht door mensen met passie voor alles wat ze doen.

Die uitgesproken wens kwam in eerste instantie bij De Smaak van MAX vandaan, een kleine kaas-speciaalwinkel in Utrecht Oost, maar al snel werd zichtbaar dat meerdere speciaal en horecazaken dezelfde wens hadden. Deze wensen waren dus snel opgeschreven, maar hoe ga je dat doen? En vooral met wie? En waar? En hoe?

Het liefst vergelijken we dat proces met het maken van een perfecte stoofpot, het borrelt heel lang en langzaam met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en dan is er in 1 keer het moment dat alles gaar en perfect op smaak is.

Dat is precies hoe Utrechtse Munt Kaas tot stand gekomen is, het idee is er al een tijdje, de juiste mensen ook, en dan onverwacht is daar toch het resultaat, Utrechtse Munt Kaas is af en klaar om voorgesteld te worden.

Waarom is er voor de naam Utrechtse Munt Kaas gekozen? Wat ons betreft 1 van de mooiste gebouwen en aanzichten van Utrecht!  Deze plek straalt ambacht en historie uit. Tot voor kort werd hier nog de euro geproduceerd, en al wat langer geleden munten van zuiver goud. Dat is wat onze kazen ook zijn, namelijk zuiver en (goud)eerlijk.

 wij maken lekkere & lokale kaas

De koeien krijgen uitsluitend vers en gedroogd gras te eten, dus zonder toevoegingen buitenlands voer & soja.

Door de co2-neutrale hooischuur krijgen de koeien ieder jaargetijde een optimaal ontbijt , lunch en diner voorgeschoteld van vers gras uit de wei en hooi.

Buiten dat je al deze natuurlijke aroma’s terugproeft is de kaas ook vooral lekker en gezond. De gebruikte melk is rijk aan CLA (gezond vet) en Omega-3 en -6 vetzuren.

Door gebruik te maken van 100% gras blijft de koe zelf ook gezonder!

verkooppunten

horecazaken

twisted jams

Dit op en top Utrechtse bedrijf maakt heel veel mooie en vooral lekker jams, chutney’s en relish van tweede kans fruit.

Na heel veel kaas proeven hebben Angela en Mirjam 3 supersmaakvolle kaasbegeleiders gemaakt speciaal voor De Utrechtse Munt Kaas.

De groot-verburg

De Groot-Verburg is een kaasgroothandel plus met een uniek aanbod aan binnen en buitenlandse kazen voor de ambulante kaasventers, markverkopers , kaas en delicatessen winkels.

Teven zijn zij 1 van de bedenkers van De Utrechtse Munt Kaas. Tot ons eigen kaaspakhuis klaar is mogen alle Utrechtse Munt kazen onder idealen omstandigheden en in alle rust rijpen in de pakhuizen van De Groot-Verburg.

social on point

Heel veel lokaler  gaat het niet worden!! Stefanie is met haar bedrijf expert op gebied van social media voor met name horeca, deli , wijn en food ondernemers, en woont en werkt slechts 2 straten bij ons vandaan.

Zij is met name verantwoordelijk voor het bouwen van onze website, vormgeving social media en communicatie naar buiten. Ook is Stefanie een van de bedenkers van de naam Utrechtse Munt Kaas.

smaak van max

Het idee van een echte Utrechtse kaas gemaakt van verse Utrechtse melk uit Werkhoven is ontstaan in de zaak Smaak van Max. Zoekend naar een mooi geschenk én het 900-jarig bestaan van de stad Utrecht, bedacht Martijn (eigenaar) de Utrechtse Munt Kaas.

kom langs bij de smaak van max

dinsdag – vrijdag

10.00 – 19.00 uur

zaterdag

09.00 – 18.00 uur

adres

Adriaen van Ostadelaan 61 

3583AB Utrecht